Mental Träning

Mental träning


- är ett begrepp inom psykologin och används främst inom idrottsvärlden. Mental träning kan definieras som den kognitiva repetitionen av en uppgift inför en viss prestation. Begreppet innehåller en samling tekniker vars syfte är att utöka, förstärka och identifiera önskade tankar och beteenden. 


Matilda är utbildad mental tränare via Skandinaviska ledarhögskolan i Örebro. Hon började sin utbildning i första hand för att hitta redskap mot sin egna prestationsångest, med tiden coachar hon nu andra inom mental träning.


Oavsett vilken nivå man är på i sin idrott så vill alla prestera så bra man kan, men det finns många olika mentala hinder på vägen. Alla människor är olika och har olika utmaningar som behöver arbetas med.


Matildas mentala träning är inriktad på tanke - känslor - beteende, genom att bryta en del av kedjan kan man enklare skapa nya förhållningssätt.

Dessa nya förhållningssätt skapar en tillvaro av mer harmoni, glädje och framgång som man kan ta tillvara på både i vardagen och som idrottare.


Det pratas ofta om att "tänka positivt", men hur gör man egentligen för att komma ur sina negativa tankar?


När det går bra på en tävling är det lätt att vara glad, men hur gör man för att sluta älta en dålig prestation?


Att oroa sig för vad andra ska tycka är vanligt, speciellt för idrottare, men hur gör man för att inte bry sig om vad andra tycker?För att boka mental träning med ett individuellt anpassat innehåll kontakta Matilda.

Coachning sker genom personligt möte eller via videosamtal.